Antwerp Immo Hunting - Vastgoedcoaching op maat!

VASTGOEDADMINISTRATIE

De administratieve afhandeling bij de aankoop, bij aanvang huur of verhuur van onroerend goed is een niet te onderschatten gegeven.

In het geval van aankoop verwerft u het onroerend goed zoals omschreven in de voorlopige verkoopovereenkomst en nadien in de notariële verkoopakte. Er is dan geen weg meer terug! In het geval van huur bent u na ondertekening gebonden aan het huurcontract en is een eventuele opmerking over een bepaald gebrek, of zijn onvoorziene kosten welke op u worden verhaald, in de meeste gevallen niet meer te betwisten.

Daarom is het van groot belang dat u voorbereid bent, en met de nodige kennis van zaken de inhoud van alle documenten begrijpt. Hierdoor bent u, bij de opmaak of bij de ondertekening van de verkoop- of  huurovereenkomst, geruster dat alles correct is, of wordt opgesteld.

Omdat de aankoop, huur of verhuur van een woning voor de meeste mensen geen dagdagelijkse onderneming is, is het niet vanzelfsprekend om van al de te vervullen formaliteiten goed op de hoogte te zijn. Daarom kan u hiervoor eveneens op ons beroep doen. Wij staan u persoonlijk bij en geven u deskundig advies in verband met de opmaak en inhoud van deze documenten. Zo bent u goed voorbereid en staat u steviger in uw schoenen indien dit moment aanbreekt. Een belangrijk gegeven is dat er in sommige segmenten van woningmarkt soms snel beslist moet worden. Hierbij kunnen dus een goede voorbereiding en kennis van cruciaal belang zijn!

Bij aankoop van een onroerend goed kunnen wij voor u:

-Bekijken of het pand zijn vraagprijs waard is. Wij zien erop toe dat u als klant niet teveel betaald en een aannemelijk bod uitbrengt.

-Begeleiding in de keuze van mogelijkheden aangaande het financieren van een investeringseigendom. Eveneens leggen wij u uit hoe u hierbij een realistisch rendement berekent en hoe nu eigenlijk die financiële hefboom bij vastgoed werkt?

-Begeleiding in het verkrijgen van een optie. Dit geeft ons nog even de tijd om extra na te denken of dit wel echt het droompand is wat u zoekt.

-Begeleiding in het uitbrengen van een bod. Wij leggen u uit hoe u dit het best kan doen en welke zaken in het bod vermeld moeten zijn. Het bedrag van het bod staven wij eventueel met een bijgevoegd dossier.

-Begeleiding in de opmaak van een onderhandse verkoopovereenkomst of compromis. Indien deze door beide partijen wordt ondertekend is de verkoop definitief gesloten. Deze ondertekening is dus bindend. De verkoopovereenkomst zal door de notaris gebruikt worden voor het opstellen van de akte. Het is daarom van groot belang dat deze correct, duidelijk en volledig is, zodat er nadien geen discussie meer mogelijk is.

-Begeleiding tot aan de notariële akte.

Bij huur of verhuur van onroerend goed kan u bij ons terecht voor:

-Het nakijken van de benodigde wettelijke documenten.

-Het nakijken van de benodigde wettelijke informatie, welke de syndicus verplicht dient mee te delen indien het onroerend goed onderworpen is aan gedwongen mede-eigendom.

-Begeleiding in het opstellen van een plaatsbeschrijving.

-Begeleiding in de opmaak van een huurcontract. Hierbij bekijken we of dit wel voldoet aan de nieuwe huurwetgeving en of het huurcontract, en bijlagen, alle zaken bevatten welke nodig en verplicht zijn.

-Nakijken of het gehuurde goed voldoet aan de absolute minimumvereisten waaraan dit wettelijk moet beantwoorden.

Wenst u over dit alles bijkomende informatie, dan kan u ons steeds bereiken via onze contactgegevens. Zo kunnen we eventueel een eerste oriëntatiegesprek met u inplannen. Hierbij zal u merken dat wij, met onze deskundige en aangename begeleiding, een belangrijke partner kunnen zijn om met een gerust gevoel de aankoop, huur of verhuur van uw woning of investeringseigendom te kunnen voltooien.

Antwerp Immo Hunting - Vastgoedcoaching op maat!